Το agriniara.gr, με τη λήξη του Άρης – Παναιτωλικός 1-0 για την 15η αγωνιστική της Super League 1, γράφει την κριτική των παικτών και όχι μόνο, για τα όσα παρουσίασαν στο γήπεδο.
Η ομάδα του Αγρινίου παρουσιάστηκε αρκετά προβληματική, δημιουργικά και ανασταλτικά, ενώ η ήττα με σκορ 1-0 ήταν τουλάχιστον «τιμητική» με αυτή της την εμφάνιση κόντρα στον Άρη.
Οι Θεσσαλονικείς απώλεσαν πάρα πολλές ευκαιρίες, αρκετές εκ των οποίων και προ κενής εστίας στην επανάληψη, ενώ θα μπορούσαν να είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ και παράλληλα… πανωλεθρίας για τα «καναρίνια».
Αναλυτικά η κριτική και οι βαθμολογίες:
Γιάννης Ανέστης – 4,5
Φέρει ευθύνη στο γκολ του Γκρέι, αφού δεν βγήκε να καθαρίσει τη φάση. Υπολόγισε λάθος την πορεία της μπάλας ενώ και στη συνέχεια δεν φρόντισε να κλείσει με το σώμα του την «κλειστή» του γωνία, όπου και δέχθηκε το γκολ (βέβαια η κεφαλιά έγινε από πολύ κοντινή απόσταση). Σε γενικές γραμμές είχε κάποιες καλές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα σε ένα σουτ του Πάλμα έξω από την περιοχή, αλλά όλα τα τετ-α-τετ (οφσάιντ και μη) κατέληξαν στα δίχτυα.
Γιώργος Λιάβας – 4,5
Κακή εμφάνιση για τον δεξιό μπακ του Παναιτωλικού που αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα από την πλευρά του, ενώ στη φάση του 1-0 επέτρεψε στον ποδοσφαιριστή του Άρη να σεντράρει ανενόχλητος από αριστερά. Δεν βοήθησε καθόλου ούτε στο δημιουργικό κομμάτι. Παίρνει «μπόνους» μισό βαθμό για την καθοριστική παρέμβασή του στη φάση του Μανού Γκαρθία στο Β’ ημίχρονο, όπου με προβολή προ κενής εστίας απέτρεψε το 2-0.
Γιάκομπ Ούνε Λάρσον – 6,5
Ο καλύτερος της άμυνας. Δεν έκανε κάποιο σημαντικό λάθος, ενώ αν δεν ήταν οι δικές του τοποθετήσεις και αντιδράσεις ίσως ο Άρης να είχε καταφέρει να διευρύνει και το σκορ. Μαζί με τον Μλάντεν έπαιξαν εξαιρετικά στα όρια τους επιτιθέμενους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να βγάλουν δύο φορές οφσάιντ τον Γκρέι, σε φάσεις που εκείνος σκόραρε, στο πρώτο ημίχρονο.
Σεμπάστιαν Μλάντεν – 5,5
Ήταν σχεδόν όσο καλός ήταν και ο Λάρσον, με εξαίρεση όμως την καθοριστική, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, φάση του 1-0 του Γκρέι. Μετά το λάθος του Λιάβα που επέτρεψε τη σέντρα και έπειτα το λάθος του Ανέστη που δεν βγήκε να «καθαρίσει» τη φάση, ο Ρουμάνος είναι αυτός που έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο στη συγκεκριμένη φάση, με αποτέλεσμα εκείνος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Είχε και μία καλή φάση να σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του δεύτερου δοκαριού, κόντραρε στον Μπράμπετς.
Διαμαντής Χουχούμης – 3
Ίσως ο χειρότερος του Παναιτωλικού στο γήπεδο. Αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα με κάθε αντίπαλο. Δεν μπορούσε να κόψει επιθέσεις, ενώ και επιθετικά υστέρησε. Μοναδική εξαίρεση η χαμένη ευκαιρία του Ζοάο Πέδρο στο 81ο λεπτό, αλλά ακόμα και εκεί, η σέντρα του κόντραρε και με τη βοήθεια της τύχης στρώθηκε η μπάλα στα πόδια του Πορτογάλου.
Γιόχαν Μάρτενσον – 3,5
Άφαντος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όπως και ο Χουχούμης δεν έκοβε με τίποτα, ενώ και δημιουργικά υστέρησε. Δεν κρατούσε μπάλα, δεν είχε σωστές μεταβιβάσεις μπροστά και γενικά ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Παναιτωλικού.
Ντέιμπι Φλόρες – 7
«Όαση» στο κέντρο της ομάδας του Αγρινίου. Τρεις ταχύτητες πάνω από τους υπόλοιπους. Έπαιξε με πάθος, έτρεχε, πίεζε ακατάπαυστα και μάρκαρε σε κάθε ύψος του γηπέδου στον άξονα. Ο μοναδικός με σωστές μεταβιβάσεις από τη μέση και μπροστά, που προβλημάτισε έστω και λίγο τα χαφ των γηπεδούχων, Μανού Γκαρθία και Ματέο Γκαρσία, που έκαναν ότι ήθελαν.
Χόρχε Ντίας – 3
Μαζί με Χουχούμη, Μάρτενσον και Κολοβό, ίσως αυτοί που προβλημάτισαν περισσότερο, ατομικά, με την εμφάνισή τους. Δεν κράτησε μπάλα, δεν είχε σωστές μεταβιβάζεις. Μοναδική καλή στιγμή ένα όμορφο σκάψιμο της μπάλας για τον Καρέλη στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Κρητικός επιθετικός από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Από εκεί και πέρα… το «χάος».
Νάντρεϊ Νταγκό – 5
Μετά τον Φλόρες, ο μόνο που δημιουργικά το πάλεψε όσο μπόρεσε, χωρίς σχεδόν καμία βοήθεια από τους συμπαίκτες του σε αυτό το σκέλος του παιχνιδιού, αλλά και χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε λειτουργικό πλάνο που θα εκμεταλλευόταν την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση. Υπήρξαν κάποιες «αναλαμπές» που προσπάθησε μόνος του να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα και έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.
Δημήτρης Κολοβός – 3,5
Ένας από τους πιο… «αδύναμους κρίκους» που αποτελεί μέρος από την «αλυσίδα» στα χαφ του «Τίτορμου». Αυτή τη φορά δεν έχασε τη μπάλα σε κάποια φάση που κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά οι επιδώσεις του σε γενικές γραμμές παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με τις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του. Είτε στα άκρα, είτε στον άξονα, υστερούσε τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά.
Νίκος Καρέλης – 5
Με βάση την εικόνα της ομάδας του, θα έπρεπε είτε να πάρει τη βάση (όπως και έγινε) ή να μη βαθμολογηθεί. Η μπάλα έφτασε σε αυτόν μέσα στην περιοχή ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, από ένα σκάψιμο του Ντίας, όταν την κατέβασε από πλάγια θέση και σούταρε ψηλά άουτ. Έδωσε πολλές μάχες αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και θα ήταν άδικο να πέσει πάνω του το «ανάθεμα» για την τρομακτική υστέρηση, ποιοτικά, που δείχνει η ομάδα του στο επιθετικό της τρίτο του γηπέδου.
Οι αλλαγές:
Λέβαν Σενγκέλια – 3
Μπήκε στο 69ο λεπτό και σχεδόν… δεν «ακούμπησε». Δεν πήρε τίποτα από αυτόν ο Παναιτωλικός. Παρά την αλλαγή συστήματος που βοήθησε την ομάδα του να κάνει επιτέλους κάποιες φάσεις, από ένα κόρνερ (σουτ του Μλάντεν που κόντραρε στον Μπράμπετς) και ένα σουτ του Πέδρο (η μπάλα έφτασε σε αυτόν από σπόντα) ο Γεωργιανός ήταν πρακτικά ανύπαρκτος για το μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε.
Ξενιτίδης, Πέδρο – Χωρίς βαθμό
Αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν, για άλλη μία φορά. Μπήκαν στο 77ο λεπτό για να βοηθήσουν δημιουργικά αλλά το παιχνίδι ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο, παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πέδρο στο 81ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε σε αυτόν από σπόντα μετά από σέντρα του Χουχούμη που έγινε σχεδόν από τη γραμμή του κέντρου, πλάγια αριστερά, αλλά ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ο πάγκος:
Γιάννης Αναστασίου – 3
Έχει σίγουρα αρκετά ελαφρυντικά από τη στιγμή που δεν είχε στη διάθεσή του πέντε ποδοσφαιριστές (Μόρσεϊ, Ντουάρτε, Μπακάκης, Χατζηθεοδωρίδης και Βαρόνε – Δεν γίνεται αναφορά στον Στεργιάκη που έτσι και αλλιώς είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας) αλλά ακόμα και έτσι η εικόνα της ομάδας του ήταν αποκαρδιωτική. Πλέον φαίνεται ότι οι αντίπαλοι ξέρουν τι να περιμένουν, δηλαδή μία αμυντικογενή ομάδα που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά να δώσει χώρο και να χτυπήσει στην κόντρα. Το ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ή όχι, δεν μπορεί να κριθεί, αφού ο Παναιτωλικός δεν το επιχείρησε σε κανένα φετινό του παιχνίδι και κυρίως στα εντός έδρας, όπου μετράει μόνο μία νίκη. Η ομάδα του δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό, ελκυστικό τρόπο παιχνιδιού της και αυτό προβληματίζει ίσως περισσότερο από τα αποτελέσματα. Άλλωστε βαθμολογικά, ακόμη, δεν «απειλείται». Παρόλα αυτά, για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε κατά πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Σίγουρα, σε αυτό, παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Ο Άρης διαθέτει τρομερή ποιότητα και συγκριτικά αποτελεί μεγαλύτερο μέγεθος από την ομάδα του Αγρινίου, αλλά κρίνοντας ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, το πλάνο του δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Πάρντιου είχε προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του, εκμηδένισε τα «ατού» των «καναρινιών» και το παιχνίδι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πανωλεθρία, αν οι επιθετικοί του Άρη δεν ήταν άστοχοι, ακόμα και προ κενής εστίας.