Τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικοί, τοπικοί, αθλητικοί αλλά και επιχειρηματικοί φορείς του νομού τοποθετήθηκαν υπέρ του Παναιτωλικού με αφορμή την κλήση του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αυριανή (30/5) εκδίκαση της υπόθεσης όπου ο Παναιτωλικός έχει κληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ μετά το πόρισμα που συντάχθηκε από το αντίστοιχο ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής και προτείνει τον υποβιβασμό του (plus 300.000 ευρώ πρόστιμο), με αφορμή τον στοιχηματισμό από πλευράς αξιωματούχου του μίας κίτρινης κάρτας στον αγώνα της κανονικής διάρκειας με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.
Όπως υπενθυμίζεται σε δημοσίευμα του gazzetta, τα «καναρίνια», από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» το θέμα, τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν έχουν κάτι να φοβηθούν και ότι βρίσκονται στη διάθεση των αρχών, ενώ πρόσφατα ο ισχυρός τους άνδρας Φώτης Κωστούλας σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «ακόμα ψάχνουμε το επιχείρημα του πώς εισηγούνται τον υποβιβασμό μας».
Μάλιστα κατά καιρούς από το Αγρίνιο δεν έχουν κρύψει την ενόχλησή τους για διαρροές που παρατηρήθηκαν γύρω από το τι ακριβώς αναφέρεται στο πόρισμα, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται το φαινόμενο πως η παραπάνω υπόθεση κατάφερε να «ενώσει» όλη την Αιτωλοακαρνανία. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αφού όλοι οι τοπικοί φορείς του νομού τάχθηκαν στο πλευρό του club, εξέλιξη που αποτυπώνει – ξέχωρα από την καθολική αποδοχή του Παναιτωλικού από την τοπική κοινωνία και την πίστη της στην αθωότητά του – και το πόσο σοβαρά απασχολεί άπαντες το θέμα.
΄Ήδη πρώην υπουργοί αλλά και βουλευτές τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε σχετική δήλωση, ενώ εκτός των μεμονωμένων τοποθετήσεων που υπήρξαν από τις παρατάξεις που στελεχώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το ανώτερο όργανο του Αγρινίου εξέδωσε παμψηφεί ψήφισμα που μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου αναφέρει πως «πρέπει να υπάρξει άμεση απόδοση δικαιοσύνης και η πλήρης απαλλαγή του Παναιτωλικού».
Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως ακόμη το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Δηλαδή ταυτίστηκαν με τα «καναρίνια» φορείς με αντικρουόμενη πολιτική ιδεολογία αλλά και χωρίς κάποιον κοινό εμπορικό, επιχειρηματικό ή οποιοδήποτε άλλο δεσμό, που όμως δείχνουν βέβαιοι για την αθωότητά του, με τον όποιον κίνδυνο και αν αυτό συνεπάγεται για το «όνομά» τους πόσο δε αν πρόκειται για πολιτικούς.
Τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν ανάγλυφα το κλίμα που υπάρχει στην περιοχή.