Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, χθες Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα έργα τα οποία θα γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα αναβαθμίσουν το γήπεδο Παναιτωλικού, σε ένα από τα ποιο σύγχρονα και λειτουργικά στην Ελλάδα και θα το καταστήσουν σημείο αναφοράς σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο.
Επίσης παρουσιάστηκε και η μελέτη του ΤΕΕ για τις παρεμβάσεις που μπορούν και πρέπει να γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, έργα που αν και όποτε «πάρουν σάρκα και οστά», θα καταστήσουν το γήπεδο του Παναιτωλικού ικανό να φιλοξενεί αγώνες διεθνών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA. Θα είναι δε λειτουργικό και φιλικό για τον πολίτη όχι μόνο στην αθλητική του χρήση, αλλά και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής και όχι μόνο, ενταγμένο λειτουργικά και αισθητικά σε ένα ευρύτερο σύνολο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου , το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης κλπ.
Αναδρομή στον χρόνο
Χαρακτηριστικό της χθεσινής παρουσίασης, η αναδρομή στον χρόνο, όπου προβλήθηκαν εικόνες του γηπέδου από το παρελθόν, από τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» του συλλόγου, κατά τα οποία η κατάσταση του γηπέδου δεν ήταν καθόλου κολακευτική, έως την σημερινή εποχή που υπάρχει φυσικά εντελώς διαφορετική εικόνα, αφού το γήπεδο μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά από τότε που ανέλαβε τον Παναιτωλικό ο Φώτης Κωστούλας.
Ποιοι παρευρέθηκαν
Στη χθεσινή εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας και Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Λίνος Μπλέτσας, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας και το ΔΣ της ΠΑΕ, ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ Παναιτωλικός, εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, πολιτικών και αθλητικών και πολλοί άλλοι.
Την παρουσίαση της μελέτης του ΤΕΕ έκαναν πολιτικοί και τοπογράφοι μηχανικοί του ΤΕΕ και παράλληλα υπήρχε προβολή σε γιγαντοοθόνη εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.
Οι ομιλίες
Ακολούθησαν ομιλίες, από τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού Πάνο Στεργίου, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Λίνο Μπλέτσα, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Γεράσιμο Μπελεβώνη, την Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Πιστιόλα.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Χρήστος Στούμπος.
Τι αφορούν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί
Θα επεκταθεί το άνω διάζωμα της μικρής κερκίδας αυξάνοντας την χωρητικότητα κατά 400 περίπου θέσεις και θα τοποθετηθεί στέγαστρο ίδιου τύπου με τα υφιστάμενα σε όλη την μικρή κερκίδα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για θέσεις ΑΜΕΑ στην Θύρα 5. Θα τοποθετηθεί εξωτερικό πλέγμα στο πέταλο, το οποίο θα φέρει την ονομασία και το έμβλημα του συλλόγου. Θα κατασκευαστεί αμφιθεατρική αίθουσα 150 θέσεων και αίθουσα συσκέψεων για την ομάδα. Θα κατασκευαστεί κάτω από την μεγάλη κερκίδα εκθεσιακός χώρος (μουσείο) εμβαδού 375 τ.μ., που Θα περιλαμβάνει εκθέματα από όλες τις φάσεις της ιστορίας της ομάδας. Θα προχωρήσει ο επανασχεδιασμός του φωτισμού του γηπέδου, με λαμπτήρες LED. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή των απαραίτητων χώρων υγιεινής.
Τι αφορά η μελέτη του ΤΕΕ
Με βάση τη μελέτη του ΤΕΕ, προβλέπεται η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης δύο επιπέδων. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στις 120 θέσεις, με πρόβλεψη για θέσεις ΑΜΕΑ. Η κατασκευή θα καλύπτει τις προδιαγραφές της UEFA, που απαιτεί χώρο στάθμευσης 100 θέσεων. To πάρκινγκ θα έχει είσοδο από την οδό Βλαχερνών και έξοδο από την οδού Ρίτσου. Η κατασκευή θα είναι αλληλένδετη με την διαμόρφωση ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου, με κυρίαρχα στοιχεία το νερό, την ελιά, τον καπνό και τον Παναιτωλικό, τα στοιχεία εκείνα που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το Αγρίνιο και την περιοχή του. Ο περιβάλλοντας του γηπέδου χώρος, θα ενοποιεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά το γήπεδο με το πάρκο του Αγρινίου.
Φωτογραφίες: «Δερβίσης Photography»